söndag 28 juni 2015

Pride i Grottan


Ibland kan man bara inte bestämma sig. Idag är en sådan dag. Äntligen - ÄNTLIGEN! - är det tillåtet med äktenskap för både straighta och HBTQ-personer att ingå äktenskap i USA och eftersom den här Grottmänniskan var queer och ville vara man långt innan hon hörde såväl ordet "genus" som Rainbow, så är det på sin plats med ett litet firarinlägg för kärleken här på bloggen. Att bestämma sig för en enda låt att fira detta med är, som alla hårdrockare med hjärtat på rätta stället inser, omöjligt.

Kopplingarna till Pride behöver inte nödvändigtvis finnas i texterna eller hos artisterna, även om de flesta gör det. Här kopplar Grottmänniskan som hon vill och årtalen är de år låtarna ifråga kom ut. Det är metal att älska och därför citerar vi Bullets gitarrist Hampus Klang: 

 "Vi måste ta hand om varandra istället för att vara otrevliga. Man kan inte ha bomberjacka och slå varandra, det går inte. Man måste ha skinnjacka och älska varandra." (SRM #78)


Rainbow - Stargazer (1976)



The Runaways - Cherry Bomb (1976)



Styx - Fooling Yourself (The Angry Young Man) (1977)



Judas Priest - Desert Plains (1981)



Freddie Mercury - I Was Born To Love You (1985)



Grave Digger - Emerald Eyes (1999)



Ner med hatet - fira kärleken!

måndag 22 juni 2015

Festivalkrönika för Crankitup - Metallsvenskan

Förra året skrev jag om att längta efter - och inte våga - åka på festival. I år skriver jag om hur min första festival, Metallsvenskan, var. Ni hittar krönikan här.

fredag 19 juni 2015